Hei, olen Elina Pynnönen ja kasvatan pienimuotoisesti havannankoiria. Asumme mieheni kanssa omakotitalossa Nurmijärvellä. Kotimme on pellon reunassa maaseudun rauhassa, täällä on koirilla tilaa temmeltää luonnon helmassa.

Olen lapsuudesta asti ollut tekemisissä koirien kanssa. Minulla oli pitkään villakoiria mutta olen täysin hurmaantunut tähän rotuun enkä vaihtaisi mihinkään muuhun. Tällä hetkellä minulla on kotona kaksi koiraa Mirikin Ice Cool Sara eli Nelli ja Nellin pentu Villa Poco´s Moonlight Lidia eli Papu sekä sijoituksessa Villa Poco´s Hot Summer Caramia eli Cara. Koirani on tottunut tulemaan joka paikkaan mukaan (jopa saunan lauteille) ja tykkää autoilusta. Havannankoiralle on luonteenomaista olla mukana perheen toiminnassa ja osallistua kaikkeen.

Turkki vaatii hoitoa jos haluaa pitää sen pitkänä. Itse olen päätynyt trimmaamaan turkin lyhyemmäksi, joten se on luonnollisesti helppohoitoisempi. Tästä syystä emme osallistu näyttelyihin koska siellä turkin on oltava pitkä. Jos ajattelit näyttelykoiraa silloin turkkia ei saa leikata mutta muuten sille ei ole mitään estettä. Ja mikä ihaninta meidän havannalaisista ei lähde karvaa kuin harjatessa jonkin verran.

Kun suunnitelen pentuetta niin käytän ainoastaan rekisteröityjä, terveitä, silmä- ja polvitarkastettuja koiria. Sekä isä että emä tulee täyttää PEVISA (merinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) vaatimat kriteerit. Pentue kasvaa kotonamme osana normaalia elämää kuullen kodin ääniä ( pesukone, imuri ym.) Pennut saavat tehdä tutkimusretkiä kodissamme, jossa totutan ne myös käsittelyyn ( harjaus, pesu, kynsien leikkuu) ja sosiaalisiin tilanteisiin. Luovutan pennut 8-9 vko ikäisinä rekisteröityinä, madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina.Minulle jokainen pentu on yksilö joka saa huoenpitoa tarpeittensa mukaan. Haluan aina tietää millaiseen perheeseen pentu menee. Kasvattajana otan myös vastuuta että pentu saisi mahdollisimman rakastavan ja hyvän kodin.. Minulle voi aina soittaa tai laittaa viestiä ja kysyä neuvoa, jos ilmenee jotakin pulmia ( koulutuksessa, ruokinassa ym.)  

Olen mukana Kennelliiton hyväksymässä kasvattajasitoutumus sopimuksessa. https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/kasvattajasitoumus-1

Olen myös käynyt Kennelliiton kasvattajakurssin.

Kennelissäni on käynyt  kennelliiton kennelneuvonta tarkastaja  23.7.2020 joka antoi erittäin hyvät arvostelut kennel toiminnalleni.

Yhteystiedot

© 2016 Kaikki oikeudet pidätetään.

Tee ilmainen nettisivustoWebnode